Trappen en hellingbanen
Trappen en hellingbanen
Trappen en hellingbanen
Trappen en hellingbanen
Trappen en hellingbanen

Trappen en hellingbanen

Dit zijn constructies die als een verbinding dienen tussen een lager en een hoger niveau van gebouwen en faciliteiten. Gemaakt van metalen profielen of verschillende soorten metalen platen in combinatie met glas, keramiek of hout.

 • Stevigheid en duurzaamheid

  Stevigheid en duurzaamheid

 • Veiligheid

  Veiligheid

 • Functioneel

  Functioneel

Trappen en hellingbanen

De trappen en hellingbanen zijn constructies die als een verbinding dienen tussen een lager en een hoger niveau van gebouwen en faciliteiten. Gemaakt van metalen profielen of verschillende soorten metalen platen in combinatie met glas, keramiek of hout.


Trappen

De trappen zijn een noodzakelijk onderdeel van een gebouw. Ze kunnen zowel massief en geschikt voor zware onderwerpen zijn of licht en elegant, met een designpvisie. Voor de productie van de trappenconstructie worden er hoofdzakelijk ongelegeerd of roestvrij stalen profielen gebruikt met vierkante of rechthoekige dwarsdoorsnede, die geassembleerd worden door middel van MIG / MAG of TIG-lassen. De treden kunnen van gegolfd of getrokken staalplaten, glas, keramiek, hout en anderen gemaakt worden. Bij de trappen kunnen glazen of metalen balustrades of leuningen toegevoegd worden of diverse elementen van smeedijzer. Er is geen limiet aan de kleuren en kleurcombinaties bij het schilderen van de constructie zelf of van de treden.

PN S
met glazen treden

Op de stalen constructie van de trap kunnen wel glazen treden gemonteerd worden - voor een mooier effect en aantrekkelijk design. Er zijn ook varianten waarbij glazen treden op consoles kunnen bevestigd worden - dus zonder metalen constructie te gebruiken. Voor glazen treden wordt gelaagd of gehard glas gebruikt, de dikte wordt bepaald door het design van de trap. Het glas kan getint, gespiegeld of mat zijn volgens de voorkeur van de klant. Trappen met glazen treden zijn bij voorkeur voor interueurruimtes gebruikt en leveren een unieke elegantie op aan uw huis of kantoor.

PN S
Met houten treden

De gezelligheid die hout aan het huis opbrengt valt niet te ontkennen, zodat de staalconstructie met houten treden vaak de gewenste combinatie is bij de interieurtrappen. Voor de afwerking van de houten treden kan zowel zacht als hard houtsoort gebruikt worden en het moet per se geïmpregneerd en geschilderd met duurzame lak worden. De houten treden kunnen in verschillende vormen afgewerkt worden zodat dit bijdraagt aan het aantrekkelijke en unieke ontwerp van de trap. Vanwege de specifieke kenmerken en de gevoeligheid van het hout aan zon en weeromstandigheden is het vooral geschikt voor interieur trappen.

PN S
Met metalen treden

Meest geschikt voor buitentrappen zijn de treden van aluminium of roestvrij staal – van gegolfde of getrokken staalplaten. Zo afgewerkt zijn de treden stevig, betrouwbaar en corrosievast. De metalen treden zijn gemakkelijk te combineren met verschillende decoratieve elementen zoals smeedijzer, en alle soorten balustrades en leuningen.

PN S
Met treden vannatuursteen

Er bestaat optie om op de metalen constructie van de trap treden van natuursteen of decoratiesteen te installeren. Sinds de treden echt stevig moeten zijn wordt er dikwijls als steenmateriaal gepolijst of termisch afgewerkt graniet gebruikt. De trappen met treden van natuursteen zijn zowel voor exterieur- als voor interieurruimtes gebruikt.

Wenteltrappen

De wenteltrappen zijn een praktische oplossing voor trappen in kleine ruimtes, loft appartementen of ontwerp-oplossingen voor thuis en op kantoor. Hun constructie is heel specifiek, en de stappen zijn als waaier in een spiraalvorm geplaatst. Een groot voordeel is de kleine ruimte die ze innemen in vergelijking met de gewone trap en nadeel is de moeilijkheid bij het verplaatsen van meubilair en grote voorwerpen.

PN S
Met glazen treden

Op de stalen constructie van de wenteltrap kunnen wel glazen treden gemonteerd worden - voor een mooier effect en aantrekkelijk design. Er zijn ook varianten waarbij glazen treden op consoles kunnen bevestigd worden - dus zonder metalen constructie te gebruiken. Voor glazen treden wordt gelaagd of gehard glas gebruikt, de dikte wordt bepaald door het design van de trap. Het glas kan getint, gespiegeld of mat zijn volgens de voorkeur van de klant. De wenteltrappen met glazen treden zijn bij voorkeur voor interueurruimtes gebruikt en leveren een unieke elegantie op aan uw huis of kantoor.

PN S
Met houten treden

De gezelligheid dat het hout aan een huis geeft valt niet te ontkennen, daarom is een staalconstructie met houten treden vaak de gewenste combinatie in het geval van wenteltrappen. Voor het produceren van houten treden kan zowel hout van loof- als van naaldbomen gebruikt worden en het moet per se geïmpregneerd en gelakt worden met duurzame lak. Houten treden kunnen gemaakt worden in verschillende vormen, wat bijdraagt aan het aantrekkelijke en unieke ontwerp van de trap. Vanwege de specifieke kenmerken en de gevoeligheid van hout voor de zon en slechte weeromstandigheden is het vooral voor het interieurtrappen geschikt.

PN S
Met metalen treden

Meest geschikt voor buitenwenteltrappen zijn de treden van aluminium of roestvrij staal – van gegolfde of getrokken staalplaten. Zo afgewerkt zijn de treden stevig, betrouwbaar en corrosievast. De metalen treden zijn gemakkelijk te combineren met verschillende decoratieve elementen zoals smeedijzer, en ook alle soorten balustrades en leuningen.

PN S
Met treden van natuursteen

Er bestaat optie om op de metalen constructie van de trap treden van natuursteen of decoratiesteen te installeren. Sinds de treden echt stevig moeten zijn wordt er dikwijls als steenmateriaal gepolijst of termisch afgewerkt graniet gebruikt. De trappen met natuursteen zijn zowel voor exterieur- als voor interieurruimtes gebruikt.

Hellinbanen

De hellingbanen zijn faciliteiten voor oversteken tussen twee verschillende hoogteniveaus van gebouwen of toegang tot gebouwen of faciliteiten met verschillende toepassingen. De helling kan gebruikt worden voor transporteren van auto’s, materiaal of stoffen of gemakkelijk verplaatsing van bejaarden, gehandicapten of moeders met kinderwagens. De constructie van de helling kan gemaakt worden uit stalen profielen met een rechthoekige of vierkante dwarsdoorsnede en technische afmetingen dievan toepassing zijn. De structuur kan worden bedekt met een gegolfd of getrokken staalplaat. Bij de hellingen voor gehandicapten en moeders met kinderwagens zijn er bepaalde zekerheidstechnische vereisten zoals breedte en hellingsgraad, horizontale tussenladingen na een bepaalde afstand, hoogte van de borstwering en anderen.

PN S
Van ongelegeerd staal

Hellingen van ongelegeerd staal zijn vervaardigd uit stalen profielen met een vierkante of rechthoekige dwarsdoorsnede en een wanddikte van het metaal van ten minste 2 mm. Na het snijden van de profielen onder een bepaalde hoek worden die gelast door booglassen (TIG lassen) of MIG / MAG-lassen om een maximale stevigheid en betrouwbaarheid van de structuur te bereiken. Na het lassen van elementen in bepaalde motievencombinatie volgens het ontwerp volgt er slijpen, reinigen en ontvetten met speciale middelen, en voor kleinere hellingbanen - het schilderen met de elektrostatische poedercoating. Voor een grotere corrosieweerstand en duurzaamheid van het eindproduct adviseren wij de profielen te laten verzinken voor het schilderen.

PN S
Van roestvrij staal

De hellingbanen van roestvrij staal worden geproduceerd uit stalen profielen met een rechthoekige of vierkante dwarsdoorsnede van minimaal 2 mm. Na de profielen gesneden zijn worden ze onder een bepaalde hoek gelast door TIG-lassen om een maximale stevigheid en betrouwbaarheid van de draagconstructie te bereiken. De profielen van roestvrij staal zijn gekenmerkt door een hoge corrosieweerstand, bovendien hebben ze geen onderhoud of bijkleuren nodig. Om een optimaal effect te bereiken kan de gelaste constructie verdere afwerkingen ondregaan zoals satijneffect of polijsten.


 1. Ontwerpen en maatname bij trappen en hellingbanen

  Ontwerpen en maatname

  Voor grotere trappen en hellingbanen wordt er op voorhand bouwproject opgesteld, waarbij het type materiaal, grootte, de wijze van montage en daaropvolgende behandelingen en afwerkingen aangeduid zijn, indien dergelijke door de klant gewenst zijn. Voor kleinere projecten voor trappen en hellingbanen worden er exacte afmetingen en hoeken van het product door onze vakmannen opgenomen, daarna wordt er een conceptueel ontwerp opgesteld inclusief alle instructies en ontwerpparameters van de constructie, de wijze van montage, soort materiaal, aantal en grootte van de treden of de hoek van de hellingbaan en door de klant gekozen kleurencombinatie.

 2. Productie van trappen en hellingbanen

  Productie

  De projectleider stuurt de werktekeningen naar onze atelier om de gekozen panelen af te werken. Er volgt zowel optimalisatie en snijden van het materiaal aangeduid in de werktekening en de samenstelling door lassen-, bouten-of schroeven fitting. De profielen en alle metalen elementen ondergaan zowel grundering als kleuring door elektrostatische polymeerpoedercoating met corrosiewerende en decoratieve substanties en daarna bakken in thermostatische ovens. Voor grotere en zwaardere constructies worden er geschikte primers en kwaliteitsverven en vernissen aangebracht.

 3. Levering van trappen en hellingbanen

  Levering

  De levering van al gefabriceerde product en de nodige voor montage materialen wordt door gespecializeerd vervoer uitgevoerd. Om krassen of andere schade te vermijden worden alle producten in verpakkingsfolie ingepakt.

 4. Montage van trappen en hellingbanen

  Montage

  Onze vakmannen hebben de allerbeste en moderne apparatuur ter beschikking om de nodige precisie van de montagewerken te bereiken. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en maken nooit compromis met de kwaliteit van de bevestiging, afdichting-, waterdichting materialen en kleefstofmengsels. Om ongewenste beschadiging door lassen aan de wanden en vloeren van het terrein te voorkomen gebuurt de samenstelling van de profielen door bouten- of schroefaansluiting. Na het voltooiien van het installatieproces wordt de werkplaats grondig gekuist van afvalmateriaal, residues en verpakkingsfolie.