Hekken
Hekken
Hekken
Hekken
Hekken

Hekken

Hekken zijn tijdelijke of permanente installaties die als scheidingswand dienen of een gebied appart van een ander houden. Het type metalen hek wordt bepaald door het materiaal waarvan het is opgebouwd.

 • Stevig en betrouwbaar

  Stevig en betrouwbaar

 • Veiligheid

  Veiligheid

 • Diversiteit qua materialen en kleuren.

  Diversiteit qua materialen en kleuren.

Hekken

Hekken zijn tijdelijke of permanente installaties, die als scheidingswand dienen of van een gebied appart van een ander houden. Hekken kunnen gemaakt worden van gewone stalen profielen, roestvrij stalen profielen, smeedijzer, aluminium profielen en nog veel meer. Meestal bestaan ze uit verticale kolommen verankerd aan de betonconstructie of betonnen fundering, en omheiningspanelen vastgezet aan de kolommen door bouten of lassen. Ze kunnen worden gegalvaniseerd of gelakt door poedercoating met polymeerverf.


Modellen hekken

Volgens het soort materiaal waarvan ze gemaakt zijn, kunnen ze staal-, roestvrij staal-, smeedijzer-, aluminiumhekken, etc Vanwege de stvigheidseigenschappen en diversiteit van profielen wordt staal veel gebruikt in de constructie van hekken. Gemaakt van roestvrij staal meer gekend als RVS staal, ze zijn spectaculair, stevig, hebben een lange levensduur en hebben geen onderhoud nodig. Ze worden meestal gebruikt in gebieden waar er hoge vochtigheid en agressieve omgeving zijn. Smeedijzeren hekken zijn een samenstelling van diverse stalen profielen en decoratieve staalelementen geassembleerd door lassen, met een waaier van decoraties en kleureffecten.

PN S
Stalen hekken

De stalen hekken worden geproduceerd uit profielen van ongelegeerd staal met een ronde, rechthoekige of vierkante dwarsdoorsnede van minimaal 2 mm. Na de profielen gesneden zijn worden ze onder een bepaalde hoek gelast door MIG/MAG-lassen om een maximale stevigheid en betrouwbaarheid van de kolommen en de hekpanelen te bereiken. Na het lassen van elementen in door het project bepaalde combinatie worden ze de lasnaden slijpen, reinigen en ontvetten behandeld door elektrostatische poedercoating geschilderd. Voor een grotere corrosieweerstand en duurzaamheid van staal adviseren wij voor het schilderen van de structuur naar termisch verzinken te gaan. Vanwege zijn stevigheid-eigenschappen en diversiteit aan profielen wordt ongelegeerd en constructiestaal veel gebruikt bij het fabriceren van hekken en omheiningen.

PN S
Inox hekken

De RVS constructies voor hekken worden geproduceerd van RVS profielen met ronde, vierkante of rechthoekige dwarsdoorsnede en een wanddikte van ten minste 2 mm. Na het snijden van de profielen volgens de op voorhand bepaalde combinatie worden ze gelast door TIG-lassen voor een maximale stevigheid en duurzaamheid van de draagkolommen en panelen te bereiken. De roestvrij staal wordt gekenmerkt door een hoge corrosiebestendigheid. Er is geen behoefte aan onderhoud of bijkleuring. Om een optimaal effect te bereiken kan de gelaste constructie door verdere behandelingen afgewerkt worden zoals polijsten en satijneffect. De hekken gemaakt van roestvrij staal zijn spectaculair, stevig, hebben lange levensduur en vergen geen onderhoud. Ze zijn meestal gekozen in gebieden met hoge vochtigheid en agressieve weeromstandigheden.

PN S
Hekken van smeedijzer

De hekken van smeedijzer zijn een samenstelling van diverse stalen profielen en decoratieve staalelementen geassembleerd door lassen, met een uitgebreid scala van decoraties en kleureffecten. Zij zijn gekent door een hoge stevigheid en laten talloze artistieke combinaties. Ze zijn een samenstelling van vierkante, rechthoekige of ronde profielen van verdraaid, geperforeerd of gestampt smeedijzer, decoratieve ornamenten, bekledingen, glas, etc. Voor een hoog niveau van stevigheid woorden de profielen door MIG/MAG-lassen geassembleerd en de duurzamheid van de kleuring wordt bereikt door poedergrundering, poedercoating en patinaeffect.


 1. Ontwerpen en maatname van hekwerken

  Ontwerpen en maatname

  Er wordt een conceptueel ontwerp opgesteld, dat het type kolommen, type omheiningspanelen, grootte, de montagemethode en grip bepaalt en ook volgende behandelingen, indien die voorzien zijn. De exacte afmetingen van het hek worden door onze ervaren technicus opgenomen ter plaatse en daarna gaan we aan de gang met de individuele schermen en elementen af te werken.

 2. Productie van hekwerken

  Productie

  De projectleider stuurt de werktekeningen naar onze atelier om de gekozen panelen af te werken. Er volgt zowel optimalisatie en snijden van het materiaal en nodige elementen aangeduid in de werktekening als de bijwerking van door de klant gekozen materiaal. Na het lassen volgens de door de klant gekozen combinatie wordt er grundering en kleuring door elektrostatische polymeerpoedercoating met corrosiewerende en decoratieve substanties en bakken in thermostatische ovens. Bij de de profielen vaan roestvrij staal is de finale afwerking – polijsten of satijneffecten.

 3. Levering van hekken

  Levering

  De levering van al gefabriceerde product en de nodige voor montage materialen wordt door gespecializeerd vervoer uitgevoerd. Om krassen of andere schade te vermijden worden alle producten in verpakkingsfolie ingepakt.

 4. Montage van hekken

  Montage

  De montage van de kolommen wordt door bouten- of schroefaansluiting of door lassen gedaan. Daaran worden de klare hekpanelen vastgehouden ook op schroef- of lassenwijze. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en maken nooit compromis met de kwaliteit van de bevestiging, afdichting-, waterdichting materialen en kleefstofmengsels. Na het voltooiien van het installatieproces wordt de werkplaats grondig gekuist van afvalmateriaal, residues en verpakkingsfolie.