Daken en plafonds
Daken en plafonds
Daken en plafonds
Daken en plafonds
Daken en plafonds

Daken en plafonds

Een dak is het bovenste deel van een gebouw dat als een bescherming tegen de slechte weeromstandigheden dient. Plafond is het bovenste deel van een binnenruimte dat als scheiding van het dak of van andere ruimte dient.

 • Stevigheid en duurzaamheid

  Stevigheid en duurzaamheid

 • Estetisch uiterlijk

  Estetisch uiterlijk

 • Bescherming tegen weeromstandigheden

  Bescherming tegen weeromstandigheden

Daken en plafonds

Een dak is het bovenste deel van een gebouw dat als een bescherming tegen de zon of de slechte weeromstandigheden dient. Kan van hout, beton, staal of andere gemaakt worden. Kan plat, hellend – met 1, 2, 3 of meer oppervlaktes zijn. Voor bedekking worden er keramiek- of bitum dakpannen gebruikt maar ook glas, polycarbonaat, composiet of sandwichpanelen.

Plafond is het bovenste deel van een binnenruimte dat als scheiding van het dak of van andere ruimte dient. Er zijn verschillende soorten plafonds qua isolatie, geluidsisolatie of decoratieve elementen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een verlaagd plafond en het type materiaal: gyprocplaten met minerale wol, PVC panelen, aluminium Hunter, sandwich- of composiet panelen


Stalen daken

De stalen daken worden genoemd naar het material dat gebruikt wordt voor het opmaken. Ze worden van geprofileerd staal geproduceerd, vierkant of rechthoekig van sectie met een wanddikte van minimaal 2 mm. De gesneden profielen worden gelast overeenkomstig met de geselecteerde ontwerpconfiguratie, dan worden ze geschuurd, schoongemaakt, ontvet en aan elektrostatische poedercoating onderworpen. Voor een grotere corrosieweerstand en duurzaamheid van het staal adviseren wij voor het schilderen van de constructie naar een verzinken onder te gaan. De stalen daken zijn gekenmerkt door een hoog niveau van stevigheid en laten veel mogelijkheden van buitengewone architectuurcombinaties en oplossingen.

PN S
Sandwich panelen

Sandwichpanelen zijn gemakkelijke om samen te stellen prefab-elementen met uitstekende isolerende eigenschappen, bestaande uit twee lagen staal en daartussen polyurethaan-isolatie van steenwol of polystyreen. De dikte varieert tussen 30-200 mm. Ze worden gemonteerd op een stalen constructie met waterdichte schroeven. Zij worden gekenmerkt door een laag gewicht, goede thermische isolatie-eigenschappen en een hoge bestendigheid tegen weersinvloeden.

PN S
Waterdicht triplex, voalit of bitumen dakpannen

Een stalen constructie, waterdicht triplex, voalit of bitumen dakpannen zijn de meest gebruikte materialmen voor het opbouwen van daken. De waterdichte triplexplaten zijn bijzonder stevig en heel bestendig tegen slechte weeromstandigheden. Aan de andere kant zijn de voalit-en butumendakpannen elastisch en waterdicht, met goede fysische en mechanische eigenschappen en bestendig tegen grote temperatuurschommelingen. Deze combinatie van stalen profielen, triplex, Voalit of bitumendakpannen heeft een lange levensduur en geen onderhoud nodig.

PN S
Glas en dubbel glas

Het glas is een stijlvolle en duurzame oplossing voor uw dak. Met een maximale lichttransmissie en heldere visie, dient het als een bescherming tegen alle weersomstandigheden, zonder gevolgen voor het materiaal zelf. Glaspanelen die voor dak worden gebruikt hebben een dikte van ten minste 6 mm., Afhankelijk van de gewenste afmetingen kan de dikte tot 22 mm.stijgen en nog veel meer. Verplichte procedures voor maximale stevigheid en een veilig gebruik van deze artikelen te bereiken is het verharden of het lamineren van het glas. Het glas kan ook gekleurd worden, ook gespiegeld of met mateffect met behulp van mechanische of chemische middelen. Voor een betere warmte- en geluidsisolatie is een combinatie van dubbelglas aangeraden te gebruiken, als het bovenste glas noodzakelijk gehard is en de onderste gelamineerd.

Plafonds

Geluids- en warmteisolatie - de holte die gevormd wordt tijdens de montage van het plafond kan gevuld worden met steen- of glaswol of een ander geluids- of warmte-isolerend materiaal. Dit maakt het eindproduct zeer geschikt en brengt akoestisch comfort. Brandveilgheid - De mineraalpanelen en aluminium lamellen zijn brandwerend en voldoen aan alle normen voor de brandbestendigheid. Reinigen - materialen die we voor verlaagde plafonds gebruiken zijn heel gemakkelijk om te reinigen maar de omgeving bepaalt de frequentie van reiniging afhankelijk van het type plafond. Onderhoud - meestal vragen de verlaagde plafonds geen onderhoud en als het nodig is kan dat heel gemakkelijk zonder de hulp van deskundigen. Recyclage - meestal zijn de materialen gebruikt voor verlaagde plafonds absoluut recycleerbaar wat goed voor de milieubescherming.

PN S
Gipskartonplaten met vezelsvulling

Gipskartonplaten zijn het meest gebruikte material voor hangende /valse/ plafonds. Zo een plafond laat allerlei architectuurcombinaties, variëteit van vormen, inrichten van warmteisolatie en ingerichte verlichting. Bestaat uit profielen draagconstructie, houders en gipskartonplaten – gewone, vochtbestendige of brandveilige. Het geinstalleerde plafond wordt afgewerkt door pleister- en schilderwerken.

PN S
Aluminium Hunter-Douglas

Aluminium Hunter elementen worden geplaatst meestal in vochtige ruimtes geplaatst, zoals badkamers en terrassen. De aluminium lamellen zijn waterdicht, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, elegant design en eenvoudige installatie. Ze kunnen geschilderd worden door elektrostatische poedercoating in alle combinaties volgens de RAL-kleuren catalogus, alsmede in houten imitatie. Voor de constructie zelf worden er gegalvaniseerde of aluminiumprofielen gebruikt, vasthouden wordt uitgevoerd met hangers, deuvels en ankers uitgevoerd.

PN S
PVC lambrisering

De PVC panelen voor lambrisering zijn vochtbestendige muur- en plafondbekledingen, met een grote variëteit van kleuren en imitatie van natuurlijke materialen zoals hout, marmer, steen en anderen. Vanwege de antibacteriële eigenschappen en eenvoudige reiniging zijn ze een geschikte oplossing voor keukens, badkamers, was- en afwasruimtes en labo’s.

PN S
Аrmstrong

Het bandraster ophangsysteem "Armstrong" voor dubbelplafondsbestaat uit minerale tegels en is zeer goede oplossing voor alle soorten ruimtes - dankzij de variëteit van het gebruikte materiaal voor de panelen. Het systeemopbouw van dit soort plafonds bestaat uit dunne gegalvaniseerde stalen profielen met een laag van polymeer poedercoating . Ze worden gekenmerkt door een zeer snelle en eenvoudige montage, gemaakt dankzij de verhouding tussen de elementen. De in de constructie ingerichte mineraal panelen zijn antibacterieel, geluidsisolerend, brandwerend en gemakkelijk te reinigen, laten bijkleuring met wateroplosbare verven.


 1. Onwerpen en maatname van daken en plafonds

  Onwerpen en maatname

  Eerst worden de exacte afmetingen van het dak of plafond, de vorm het gebruikte materiaal en bijhorende kleurcombinatie.

  Behalve de bovenvermelde elementen, worden bij een ontwerp voor dak de dikte, manier van installatie, de exacte afmetingen voor het snijden van de profielen en de vorm van de voorbereide onderdelen.

  De constructie van het dak wordt gekozen afhankelijk van het type dak. Meestal is die van gegolfde verzinkte profielen, aluminium- of profielen van gelaagde staalplaten, en in sommige gevallen van geprofileerd staal.

 2. Productie van daken en plafonds

  Productie

  De volgende stap is de productie van de metalen constructie voor het dak of het plafond. In onze ateliers wordt de draagconstructie bij elkaar gezet en er word grundering tegen roest geplaatst. Er worden dan de bedekkingspanelen vervaardigd en gelkeurd in door de klant gekozen kleuren.

 3. Levering van daken en plafonds

  Levering

  De levering van al gefabriceerde product en de nodige voor montage materialen wordt door gespecializeerd vervoer uitgevoerd. Om krassen of andere schade te vermijden worden alle producten in verpakkingsfolie ingepakt.

 4. Montage van daken en plafonds

  Montage

  Onze vakmannen hebben de allerbeste en moderne apparatuur ter beschikking om de nodige precisie van de montagewerken te bereiken. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en maken nooit compromis met de kwaliteit van de bevestiging, afdichting-, waterdichting materialen en kleefstofmengsels. Na het voltooiien van het installatieproces wordt de werkplaats grondig gekuist van afvalmateriaal, residues en verpakkingsfolie.

  Montage van een dak

  De metalen constructie van het dak kan op betonnen of metalen dragers gemonteerd worden door lassen of verankering. De constructie wordt dan bedekt met de gekozen volgens het ontwerp materialen zoals multiplex, bitumineuze dakbedekking of keramische dakplaten, sandwichpanelen, glas, polycarbonaat of composiet panelen. Alle verbindingen tussen de verschillende onderdelen van het dak worden waterdichtgeïsoleerd /afgekit met plastiek voegwerken/ volgens de gebruikte bekledingsmateriaal. Laatst wordt de montage van dakgoten en waterafvoerleidingen.

  Montage van een plafond

  Na de installatie van draagconstructie en de nivellering wordt de montage van de in het project aangeduide plafondcomponenten uitgevoerd.. overgaan tot installatie van genoemde projectplafond componenten. Ze kunnen van gipsplaten /Gyproc/, minerale panelen, PVC lamellen, aluminiumplaten of comopsiet panelen gemaakt worden. Finishing stap bij het samenstellen van het plafond is het pleisterwerk (bij de gipskartonplaten) of soliconevoegwerken (bij de andere soorten) .