Metalen constructies
Metalen constructies
Metalen constructies
Metalen constructies
Metalen constructies

Metalen constructies

Samenstellingen van aan elkaar gebonden metalen profielen, meestal gemaakt van aluminium of roestvrij staal en bestemd voor bepaalde functies.

 • Stevigheid en betrouwbaarheid

  Stevigheid en betrouwbaarheid

 • Vrije keuze van architectuurcombinaties

  Vrije keuze van architectuurcombinaties

 • Diversiteit van elementen en profielen.

  Diversiteit van elementen en profielen.

Metalen constructies

Een metalen constructie is samenstelling van aan elkaar gebonden metalen profielen meestal gemaakt van aluminium of roostvrij staal en bestemt voor bepaalde functies. Voor de vervaardiging van de metalen structuren worden koolstof staalsoorten of aluminiumlegeringen gebruikt. De samenstelling van de staalprofielen wordt uitgevoerd door lassen of bouten en bij de aluminium profielen door een fitting verbinding.


Aluminium constructies

De Aluminium profielen die gebruikt worden voor samenstelling van aluminium constructies zijn gekend door hun hoge stevigheid, corrosiebestendigheid en laag gewicht. Ze kunnen of gespecialiseerde systeemprofielen zijn ofwel gestandaardizeerde dikke aluminium profielen met een vierkante of rechthoekige dwarsdoorsnede en een wanddikte van ten minste 2 mm. Ze worden gesneden door gespecialiseerde zaagbladen en kunnen geassembleerd worden door lassen, bouten of schroeven fitting. De afgewerkte aluminium constructie kan geschilderd worden door elektrostatische poedercoating in rijke kleuren of in houtgelijke decoratieve effecten. Dankzij hun duurzaamheid en weerstand tegen slechte weersomstandigheden hebben ze geen onderhoud nodig. Ze hebben voorgang bij draagconstructies met glas-, polycarbonaat-, of andere composietelementen voor terrassen, veranda’s of daken.

PN S
Op kliksysteem fitting

De aluminium profielen bij de aluminium systeemconstructies kunnen worden verbonden worden met speciale kliksysteem bevestigingen en kleefstoffen, waardoor wordt het lassen vermeden en bindingsplaats blijft egaal qua oppervlakte, zonder aanwezigheid van extra materiaal of residues. Deze oplossing is geschikt voor zichtbare draagconstructie voor luifels, pergola's en serres en voor beglazing van gevels.

PN S
Lassen fittingwijze

Om een grotere stevigheid bij de aluminiumprofielen met dikke profielen te bereiken kan wordt de assemblage door TIG (tungsten inert gas) lassen uitgevoerd. Aluminium constructies, die door lassen geassembleerd worden zijn meestal gekozen voor reclamepanelen, luifels en overkappingen.

Constructies van roestvrij staal

De RVS constructies worden geproduceerd van RVS profielen standaard X6 CrNi 18 10 met een wanddikte van ten minste 2 mm. Na het snijden van de profielen onder een bepaalde hoek worden ze gelast door TIG-lassen voor een maximale sterkte en duurzaamheid van de draagconstructie. Roestvrij staal wordt gekenmerkt door een hoge corrosiebestendigheid. Er is geen behoefte aan een onderhoud of bijkleuring. Om een optimaal effect te bereiken kan de gelaste constructie door verdere behandelingen afgewerkt worden zoals polijsten en satineren De producten van roestvrij staal zijn een geschikte oplossing bij draagconstructies voor tafels en machines in de voedingsindustrie, als draagconstructie van overkappingen en daken, ook als decoratieve structuurelementen van gebouwen en faciliteiten.

PN S
Op bouten fitting

Op plaatsen waar de assemblage van RVS profielen niet door lassen kan gebeuren wordt er bouten fitting gebruikt. Meestal zijn dit demonteerbare constructies waarbij een verhuizing van ene plaats naar de andere nodig is.

PN S
Door lassen

Een klassieke montagemethode bij de constructies van roestvrij staal is door TIG lassen. Aangezien het additief materiaal in dit soort lassen dezelfde chemische samenstelling heeft als de roestvrij profielen, hoeft de lasnaad niet te polijsten, waarbij de stevigheid beter behoudt wordt. Zo geassembleerde constructie is zeer stevig, corrosiebestendig en heeft geen onderhoud nodig.

Constructies van ongelegeerd staal

De constructies van ongelegeerd staal worden geproduceerd van stalen profielen met een ronde, vierkante of rechthoekige dwarsdoorsnede en een wanddikte van ten minste 2 mm. De gesneden profielen worden gelast door booglassen met inert gas (MIG/MAG lassen) om een bijzondere stevigheid van de constructie te bereiken.- en overeenkomstig met de geselecteerde ontwerpconfiguratie, dan worden ze geschuurd, schoongemaakt, ontvet en aan elektrostatische poedercoating onderworpen. Voor een grotere corrosieweerstand en duurzaamheid van het ongelegeerde staal adviseren wij voor het schilderen van de constructie naar een verzinken onder te gaan. Vanwege zijn stevigheid en lage kosten wordt het ongelegeerde staal veel gebruikt in bouwconstructies en voorzieningen in de bouw, alsmede bij het produceren van overkappingen, daken, luifels en draagconstructies.

PN S
Fitting door bouten

Op plaatsen waar de assemblage van RVS profielen niet door lassen kan gebeuren wordt er bouten fitting gebruikt. Meestal zijn dit demonteerbare constructies waarbij een verhuizing van ene plaats naar de andere nodig is.

PN S
Fitting door lassen

De meest gebruikte werkwijze voor het samenstellen van stalen profielen is door de booglassen of MIG / MAG lassen. De aldus verkregen producten zijn stevig, betrouwbaar en kunnen aan hoge belastingen blootgesteld worden.


 1. Ontwerpen en maatname van metalen consructies

  Ontwerpen en maatname

  Voor grotere ontwerpen wordt er op voorhand bouwproject opgesteld, waarbij het type profielen, grootte, de wijze van montage en daaropvolgende behandelingen en afwerkingen aangeduid zijn, indien dergelijke door de klant gewenst zijn. Voor kleine structuren worden exacte afmetingen en hoeken van het product door onze vakmannen opgenomen, daarna wordt er een conceptueel ontwerp opgesteld inclusief alle instructies en ontwerpparameters, de wijze van montage, soort materiaal en door de klant gekozen kleurencombinatie

 2. Productie van metalen consructies

  Productie

  De projectleider stuurt de werktekeningen naar onze atelier. Na optimalisatie en snijden van het materiaal aangeduid in de werktekening volgt er assemblage door lassen, bouten- of schroefaansluiting. Grundering en bijkleuren van de kleinere metalen constructies wordt door elektrostatisch polymeerpoedercoating met corrosiewerende en decoratieve substanties en daarna gebakken in thermostatische ovens.

 3. Levering van metalen constructies

  Levering

  De levering van al gefabriceerde product en de nodige voor montage materialen wordt door gespecializeerd vervoer uitgevoerd. Om krassen of andere schade te vermijden worden alle producten in verpakkingsfolie ingepakt.

 4. Montage van metalen constructies

  Montage

  Na de levering van alle producten en materialen naar de werf wordt de montage gedaan. Onze vakmannen hebben de allerbeste en moderne apparatuur ter beschikking om de nodige precisie van de montagewerken te bereiken. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en maken nooit compromis met de kwaliteit van de bevestiging, afdichting-, waterdichting materialen en kleefstofmengsels. Om ongewenste beschadiging aan de wanden en vloeren van het terrein door lassen te voorkomen gebuurt de samenstelling van de profielen door bouten- of schroefaansluiting Na het voltooiien van het installatieproces wordt de werkplaats grondig gekuist van afvalmateriaal, residues en verpakkingsfolie.