Bekledingen
Bekledingen
Bekledingen
Bekledingen
Bekledingen

Bekledingen

Een bekleding is een buitenlaag geplaatst aan muren, kolommen, daken en dergelijke, die dient om te beschermen tegen externe invloeden zoals regen, zon, beroerte, vervuiling, etc. Wordt ook als decoratie gebruikt.

 • Practisch

  Practisch

 • Stevig en praktisch

  Stevig en praktisch

 • Snelle montage

  Snelle montage

Bekledingen

De bekleding is een buitenlaag geplaatst aan muren, kolommen, daken en dergelijke, die dient om te beschermen tegen externe invloeden zoals regen, zon, beroerte, vervuiling, etc. Wordt ook als decoratie gebruikt of als supplement tot interieur of exterieur design. Het bedekkingsmateriaal kan van aluminium – of gelaagd tin, composiet paneel, sandwichpaneel, glas, keramiek, etc.


Bekledingen van aluminiumplaten

Het aluminium is een licht materiaal, heel eenvoudig verwerkbaar en met en goede corrosiewerende eigenschappen. Een aluminiumplaat/tin is eenvoudig om te reinigen, daarom is die geschikt voor bekleding van wanden, kolommen, vensterbanken, plafonds en andere oppervlakken die dikwijls blootgesteld zijn aan vervuiling. Het is mogelijk direct aan de wand te bevestigen met geschikt kleefstof of met behulp van aluminium of stalen constructie. De aluminium platen kunnen geschilderd worden door poedercoating in alle RAL catalogus kleuren, ook in hout patronen.

Bekledingen van geplastificeerde staalplaten

De geplastificeerde staalplaten zijn een samenstelling van enkele gegalvaniseerde staalplaten met een dikte van 0,55 mm. en polyester coating. Qua uiterlijk zijn ze net zoals een aluminium plaat, maar met een betere weerstand tegen buitenimpact. Geschikt voor wanden en plafonds, alsmede afwerkingselementen van luifels en overkappingen. Kunnen bevestigd worden door lijmen of met een vooraf gemaakte staalconstructie. Heel gemakkelijk om te poetsen en vereist geen onderhoud.

Bekledingen van composiet panelen - etalbond

Etalbond composiet panelen zijn samengesteld uit twee lagen alumninum met een kunststof polyesther kern tussen, met algemeen wanddikte vanaf 3, 4 en 6 mm. Heel geschikt voor bekleding van wanden, plafonds, gevels, daken, luifels en veel meer. Is heel licht van gewicht, stevig, heel gemakkelijk om te kuisen en met uistekende isolatie waardigheden Wordt gemonteerd door lijmen, of op aluminium of stalen constructie. Verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren catalogus of in houtendesign effect.

Bekledingen van glas

Dankzij de vochtbestendigheid kan het glas gebruikt worden als een bekledingsmateriaal in badkamers, wasruimtes, keukens, gevels en nog veel meer. Gelakt en gekleurd glas (lakobel) wordt op grote schaal gebruikt in de moderne exterieur en interieur design in de bouw. Het kan direct aan de wand geplaatst worden door lijmen, of met behulp van aluminium of stalen constructie. Voor veiligheidsredenen kan het glas gelamineerd worden of een thermische behandeling en omranding ondergaan.

Bekledingen van sandwichpanelen

De sandwichpanelen zijn gemakkelijk verwerkbare prefab elementen die uit twee lagen staalplaten en isolatie van polyurethaan, minerale wol of schuim ertussen. De dikte varieert tussen 30-200 mm., worden gemonteerd op een staalconstructie. Zij zijn gekenmerkt door een laag gewicht, goede thermische isolatie-eigenschappen en een hoge weersbestendigheid. Geschikt voor het bekleden van de wanden, daken, gevels en anderen. Ze kunnen in verschillende RAL-kleuren catalogus en gemakkelijk te combineren met andere bekledingsmaterialen

Bekledingen van keramiek

Een bekleding van keramiek is heel geschikte oplossing voor buitenmuren en facades van gebouwen. Het is een combinatie van dragende muursubstructuur en isolatie, vooral wol, hangers en keramische gevelplaten. Zo uitgevoerd, laat die de gevel ademen – een soort keramische schelp van het gebouw. Daarom heet het systeem keramische schaal. Er is een grote diversiteit van keramische panelen, steen, hout en nog veel meer.


 1. Ontwerpen en maatname van bekleding

  Ontwerpen en maatname

  Na de opname van de afmetingen door onze vakmannen wordt er een conceptueel ontwerp opgesteld inclusief het soort bekleding, de kleurcombinaties en decoratieve elementen, de afmetingen van de panelen en apparte elementen, alle instructies en ontwerpparameters, en uiteindelijk de wijze van montage.

 2. Productie van bekleding

  Productie

  De projectleider stuurt de werktekeningen naar onze atelier om de gekozen panelen af te werken. Er volgt zowel optimalisatie en snijden van het materiaal en apparte elementen aangeduid in de werktekening als de bijwerking van door de klant gekozen materiaal.

 3. Levering van bekledingen

  Levering

  De levering van al gefabriceerde product en de nodige voor montage materialen wordt door gespecializeerd vervoer uitgevoerd. Om krassen of andere schade te vermijden worden alle producten in verpakkingsfolie ingepakt.

 4. Montage van bekledingen

  Montage

  Afhankelijk van het type bekleding kan die bevestigd worden door lijmen of op een kant en klare frameconstructieNa het voltooiien van het installatieproces wordt de werkplaats grondig gekuist van afvalmateriaal, residues en verpakkingsfolie.