Beglazing en veranda’s
Beglazing en veranda’s
Beglazing en veranda’s
Beglazing en veranda’s
Beglazing en veranda’s

Beglazing en veranda’s

Beglazing heet een installatie van verticale omkaderde of frameloze ramen en deuren - kozijnen, die de onderdakruimte afsluiten. Veranda is een door ramen, deuren en glazen plafondbedekking gesloten leefruimte.

 • Stevigheid en duurzaamheid

  Stevigheid en duurzaamheid

 • Practisch

  Practisch

 • Diversiteit van functies

  Diversiteit van functies

Beglazing en veranda’s

Beglazing heet een installatie van verticale omkaderde of frameloze ramen en deuren - kozijnen, die een bedekte ruimte afsluiten. Veranda is een door schrijnwerken gesloten leefruimte, meestal een terras of balkon met aluminium of stalen horizontale en verticale constructie met openingsdelen. Kenmerkend voor een wintertuin of serre is een glazen dak om maximale toegang tot licht te hebben, maar ook tegen de slechte weeromstandigheden te beschermen.


Aluminium beglazing

De aluminium ramen vormen een combinatie van aluminiumprofielen en glas. Aluminium profielen zijn gespecialiseerd systeemsamenstelling voor wintertuinen, veranda’s en voor beglazing van vele andere ruimtes, geschilderd in verschillende RAL-kleuren catalogus of in houten effect kleuren. Het glas kan getint, gespiegeld, mat, gelamineerd ezv. worden of met chemische, mechanische of thermische behandeling afgewerkt en dan, geassembleerd in een dubelglas paket . De opening onderdelen kunnen glijdend, scharnierend, parallel opend, of type harmonica en door elektrisch motor en afstandsbediening. Deze opties geven veel meer gebruik van aluminium ramen in bijna elk gebouw of woning.

PN S
Met enkel glas

De aluminium beglazingen met enkel glas zijn de beste optie voor overkappingen, onverwarmde ruimtes en wintertuinen. De aluminium profielen zijn systeemngericht, met EPDM afdichtingen en er op wordt er gelaagd of termisch behandeld /gehard/ glas geplaatst. Deze combinatie van materialen is eenvoudig en stevig en geeft veel keuze van architectuurcombinaties.

PN S
Met dubbel glas

De aluminium beglazingen met dubbel glas zijn de beste optie voor zowel onverwarmde als verwarmde wintertuinen. De aluminium profielen zijn systeemngericht met thermogeisoleerde uitvoering en EPDM afdichtingen. De constructie is robuust, betrouwbaar, eenvoudig, gemakkelijk om te reinigen en te onderhouden. De glaspanelen zijn samengesteld uit gehard glas op de bovenste kant met een dikte van minimaal 6 mm., geisoleerde aluminium- of PVC- afstandhouder /gevuld met droogmiddel voor uitvoeren en verwijderen van restvocht, en gelaagd glas op onderste kant met een dikte van minimaal 7 mm. De glazen panelen kunnen getint, reflex, thermoisolerend- of zonbeschermend zijn.

Stalen beglazing

De stalen beglazing is een samenstelling van stalen profielen en glas. De stalen profielen van de coonstructie kunnen vierkant of rechthoekig van dwarsdoorsnede zijn met een wanddikte van minimaal 2 mm. Er wordt ongelegeerd of gelegeerd staal gebruikt, en de montage wordt door lassen of een schroefverbinding uitgevoerd. Het glas kan getint, gespiegeld, mat, gelamineerd ezv. zijn of met chemische, mechanische of thermische behandeling afgewerkt en dan, gecombineerd in een dubelglas paket. De beglazing gecombineerd met stalen profielen is gekenmerkt door het hoog niveau van stevigheid, klein gebruik van staal en grote lichtdoorlatingsfactor.

PN S
Met enkel glas

De stalen beglazingen met enkel glas zijn de beste optie voor overkappingen, onverwarmde ruimtes en wintertuinen. De stalen profielen worden in een structuur gelast, gepoedercoat, met EPDM afdichtingen en uiteindelijk wordt er gelaagd of termisch gehard glas. Deze combinatie van materialen is eenvoudig en stevig en geeft veel keuze van architectuurcombinaties.

PN S
Met dubbel glas

De stalen beglazingen met dubbel glas zijn de beste optie voor zowel onverwarmde als verwarmde wintertuinen. De constructie is robuust, betrouwbaar, eenvoudig, gemakkelijk om te reinigen en te onderhouden. De glaspanelen zijn samengesteld uit gehard glas van boven met een dikte van minimaal 6 mm., geisoleerde aluminium- of PVC- afstandhouder /gevuld met droogmiddel voor uitvoeren en verwijderen van restvocht, en gelaagd glas van onder met een dikte van minimaal 7 mm. De glazen panelen kunnen getint, reflex, warmteisolerend- of zonbeschermend zijn.

Kozijnen

De kozijnen voor verschillende gesloten ruimtes en veranda's kunnen van profielen of framelos zijn. Er is een grote beschikbaarheid van profielen, glas en hulpstukken geschikt voor verschillende typen beglazing en veranda’s. Buitenschrijnwerken beschermen de binnenruimte tegen slechte weeromstandigheden , dienen ook als warmte- en geluidsisolatie zonder het licht te verduisteren.

PN S
Profielen beglazing

De profielen beglazing kan van aluminium- of PVC profielen vervaadrigd worden. Aluminium profielen kunnen uitgevoerd worden in ongeisoleerdesoleerde uitvoering of in geisoleerde uitvoering, ze zijn stevig en hebben een lange levensduur en een breed scala aan kleuren om ervan te kiezen. Aluminium ramen zijn elegant, betrouwbaar en gemakkelijk om te reinigen en onderhouden, met verschillende opties van openingsystems. Bevatten kleine lineaire verlengingen en zijn ook geschikt voor grote constructieingangen en ook gemakkelijk te gecombineren met bijzondere openingsystems.Aan de andere kant zijn de PVC kozijnen van kamer-profielen uitgevoerd, met uitstekende thermo- en geluidsisolatie.De combinatie met geschikt gekozen dubbel glas panelen leidt het tot een sterke vermindering van warmteverlies en condensatie tijdens de winterperiode.

PN S
Frameloze beglazing

De frameloze beglazing /glazen schuifdeuren/ is heel geschikt voor terassen, veranda’s en wintertuinen met een mooi uitzicht. Ze is gekenmerkt door een gebrek aan verticale profielen en de wijze waarop het openingsysteem werkt. Dit zijn schuivende, type harmonica of hangende panelen op looprails, waardoor de mogelijkheid de grootste panorama uitzicht te hebben en een onberispte uitstraling van de architectuur van het gebouw te bereiken. Het glas gebruikt voor dit type beglazing wordt gehard of gelamineerd. De afdichtingen zijn elastisch (silicone) en kleurloos en de looprails –van aluminium.


 1. Ontwerpen en maatname van beglazing bij veranda’s en wintertuinen

  Ontwerp en maatname

  Bij de beglazing van wintertuinen wordt eerst concptueel ontwerp gemaakt waarbij het sort profielen en beglazing, de afmetingen, maniier van sluiten/schuf, draai, puien, kiep/, de laatste afwerkingen en andere bepaald worden. Na het ontwerp afgewerkt is wordt er opname gedaan door een gecwaliffficieerde technicus en opstellen van de nodige voor de werken papierwerk

 2. Productie van beglazing bij veranda’s en wintertuinen

  Productie

  De projectleider stuurt de werktekeningen naar onze atelier om de gekozen panelen af te werken. Er volgt zowel optimalisatie en snijden van het materiaal en apparte elementen aangeduid in de werktekening als de bijwerking van door de klant gekozen materiaal. De profielen en alle metalen elementen ondergaan zowel grundering als kleuring door elektrostatische polymeerpoedercoating met corrosiewerende en decoratieve substanties en daarna bakken in thermostatische ovens. Glazen en dubbelglas panelen worden door hemische, mechanische of termische behandelingen afgewerkt afhankelijk van hun functies en locatie in de constructie.

 3. Levering van beglazing bij veranda’s en wintertuinen

  Levering

  De levering van al gefabriceerde product en de nodige voor montage materialen wordt door gespecializeerd vervoer uitgevoerd. Om krassen of andere schade te vermijden worden alle producten in verpakkingsfolie ingepakt.

 4. Montage van beglaizing bij veranda’s en wintertuinen

  Montage

  Bij het installeren van een een veranda of wintertuin wordt eerst de metalen constructie gemonteetd en daarna glas or dubbel glas geplaatst. Onze vakmannen hebben de allerbeste en moderne apparatuur ter beschikking om de nodige precisie van de montagewerken te bereiken. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en maken nooit compromis met de kwaliteit van de bevestiging, afdichting-, waterdichting materialen en kleefstofmengsels. Om ongewenste beschadiging aan de wanden en vloeren van het terrein door lassen te voorkomen gebuurt de samenstelling van de profielen door bouten- of schroefaansluiting. Na het voltooiien van het installatieproces wordt de werkplaats grondig gekuist van afvalmateriaal, residues en verpakkingsfolie.